Itisryhmä

Itisryhmä kokoontuu Itähelsingissä kokemaan yltäkylläinen elämä (Joh 10:10)

Itisryhmä on toiminut omalla tavallaan - kymmenekön vuotta?. Olemmeko juuttunbet paikoillemme, onko meillä jopa Laodikean henki? ONhan meillä toiminttaakin tekstarit, satelliittikampanjat, pienryhmät., kämppikset mutta poljemmeko me kuitenkin paikoillamme, niin kuin Satu Mäkelä jollain tavoin vihjaisi tänään.Esitä mielipiteitä"!Ralf

Katselukerrat: 272

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Niin!!! Voitaisiin tallentaa saarnat ja raamatuntutkistelut youtubeen, vaikkapa editoinuina. Miten olisi chattituokio. Itse olen käyttänyt silloin tllöin Skypeä kun olen valmistellut raamatuntutkistelua yhdessä jonkun ystävän kanssa.Mielestäni tämä voisi olla vaikiotoimintamalli: Valmistella sapatin puhe yhdessä jonkun samanmielisen ystävän klanssa Skypen avulla.Olisi sovittu teema muutamaa päivä ennen , ja sitten jokainen voisi valmistella keskustelua rakentamalla miellekartan aiheesta.Kuitenkin niin että puhenpitäjän miellekartta toimisi runkona, ja muut liittäisivät siihen  omia ajatuksiaan. Pikku hiljaa syntisi talkoosaarna. Skype on siitä kätevä, että se sillä voi välittää tekstejä ja internetviitauksia (esm raamtunlauseet). Käytössä on wikipediat ja kaikki muut tietolähteet. Tunnissakin voi saaada kokoon ihan mukiinmenevä puhe. 

 

Ainakin se olisi parempi kuin se puhegeneraaattori jonkin rakensin muutama vuosi. siinä oli raamatunkohtaiaa ja profetian hengen ajatuksia. satunnaislukugeneraattori  koko tsätä pankista kymmenkunta lainausta, ja minä rakensin aasinsillat väliin.  Yhtden puheen tein Annankadulle, mutta kuulijat näyttivät olevan hieman eksyksiss!. Eikä Herrakaan pitänyt ajatukssta. Minuta varastettiin tietokone ja puhegeneraattori sen kanssa!

Mitä mieltä olet, kuka haluaa kokeilla Skypesaarnanvalmistelua? Onko siitä kehitysajatuksia?

 

Siuanusta

 

Casting Crowns - Jesus, Friend of Sinners - Music Videos

http://www.godtube.com/watch/?v=KWG7WWNX

 

Ralf

 

OLisi pitänyt selttää eikä olettaa. Eikä ole ensimmäinen kerta kun lankean siihen  erheeseen.

Wikipedia kertoo että skypellä on338 miljoonaa käyttäjää. Ohjelmisto myytiin Micrososftille yli kuudella miljardilla eurolla! Skypen tunnusten väliset puhelut ovat ilmaisia ja puhelut muihin numeroihin  maksavat  noin paikallispuhelun  verran. kameraa ei tarvitse olla eikä pidäkään jos on hidas (kännykkä)yhteys. Skype-puhelut ovat siitä käteviä että puhelujen yhteyteen voi liittää tekstiviestejä, mutta käsillä ei voi huitoa (no tietytsti jos on kamera). Ja silloin tulee myös muistaa olla säädyllisesti pukeutunut. Vaimoni ei tykkää jos minulla on päälläni risainen Uuno-aluspaita  kun skypetän hänen tuntemiensa ihmisten kanssa.

Sekin on Skypellä jännä juttu että ruudulle tulee ilmoitus,  jos joku ystävä avaa Skypensä. Silloin voi moikata ja toivoa siunausta vestillä, vähän niin kuin tsättailisi (jos et tiedä, unohda koko juttu ei se mailmaa kaada).

 

MInulla on silloin tällöin ollut hyötyä sapattitukistelun (iskelun?, tutkiskelun?, tutkistelun?)  valmistaisessa. Minulla on ollut skypekeskustelu yhden tai kahden ystävän kanssa ja menty raamattutunti läpi kohta kohdalta. Sinä on voinut toooosi monipuolisesti vaihtaa ajatuksia aiheen timoilta. ja kun ei tarvitse kirjoitaa, homma onnistuu myös jäykkäsormisemmalta - mutta sönköttää ei pidä ja yhteydet tulee  säätää oikein, ja siihenkin Skype tarjoaa työkalut.

 

Skypen asennus on tosi helppa (338 miljoonaa kär skypeläistä ei voi olla väärässä.

 

Ralf

 

Vastaa keskusteluun

RSS

© 2024   Created by Ralf Simonsson.   Toiminnon tarjoaa

Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot